JLABS

Prezentace 2.10.2008

Obecné poznámky


Bullet Prezentované systémy fungují jako "skládačka" a vytvářejí dokonale iluzi, že se jedná vlastně o jeden systém. Mohou ale také fungovat zcela izolovaně. Jejich provoz je logicky i technicky autonomní. Existuje-li využitelné rozhraní na jiné informační systémy (NIS), umějí je naše aplikace produktivně využívat. Neexistují-li nebo jsou-li chvilkově nedostupná, projeví se to jenom zmenšením komfortu ale neomezuje to provoz laboratoře.
Bullet Všechny komponenty sdílejí stejnou infrastrukturu, tedy server, databázi, zálohovací i recovery systém atd.
Bullet Licence ke komponentám je typu "per site" a je tedy jedno, kolik koncových PC systém nakonec využívá.
Bullet Komponenty mají resp. mohou mít dvojí rozhraní. Jedno zaměřené na složitější manipulace uvnitř laboratoře nebo atb. střediska, druhé webové pro prezentaci výsledků, žádanky, hlášenky apod.
Bullet Export a import dat. Systém je připraven na export výsledků a případně i import žádanek a je v tomto duchu rutinně provozován například ve VFN nebo MNUL či NNH. Rozhraní buď přes datový standard MZDr nebo XML, EQU či CSV formáty.
Bullet Aplikace si kladou za cíl využití netriviálního know-how, jsou průběžně inovovány jak aktivitou JLabs tak i aktivitou všech uživatelů.
Bullet V rámci smluvního servisu získávají uživatelé automaticky a bezplatně nové verze systémů.
Bullet Aplikace je možno provozovat v zásadě na jakémkoli hardware, kde je možno pracovat uspokojivě s věžnými kancelářskými aplikacemi. Všechny pokročilejší nebo na výkon náročnější části systémů jsou implementovány na serveru.
Bullet Aplikace jsou mimo jiné zaměřeny i na racionalizaci spotřeby antibiotik a zkrácení průměrné ošetřovací doby. Dokumentované úspory z dosavadních aplikací jsou v řádech mio ročně a to průběžně. Hlavním cílem ale nejsou úspory per se, ale kvalifikované zmapované prostředí nemocnice ve všech otázkách, které ovlivňují problematiku infekčních komplikací, nakládání s antibiotiky atp.
Bullet Systémy se nabízejí typicky jako řešení. Dodavatel zajistí kustomizaci, vhodný server i zprovoznění podle podkladů odběratele. Obchodní model je flexibilní počínaje jednorázovým nákupem a konče splátkovým kalendářem na až 8 roků. Průběžný servis, aktualizace i hot-line jsou zajištěny nepřetržitě.
Bullet Kontakt - www.jlabs.cz

Jaké aplikace se nabízejí


Bullet Laboratorní systém pro bakteriologii, serologii, virologii, mykologii, TBC atp. Zahrnuje i systém pro laboratoř sterilit.
Bullet Konzultační systém pro antibiotickou terapii.
Bullet Žádankový systém pro supervizi vázaných antibiotik.
Bullet Systém pro surveillance nosokomiálních infekcí.
Bullet Rozhraní na SZÚ pro evidenci kmenů, rezistencí a sběr dat pro studie typu EARSS.
Bullet Analytické nástroje pro vyhodnocení trendů a anomálií v preskripci antibiotik, dezinfektans a obecně libovolných lékových skupin.
Bullet Lékové interakce ve spolupráci s firmou Adastra
Bullet Aplikace se vzájemně potencují - například kombinací laboratorního a konzultačního systému získáme výrazně více než jenom jejich pouhý "součet".
Bullet Medicínské know-how plyne do systémů zejména jako implementace reálných požadavků referenčního pracoviště (NNH). Matematické a IT know-how je do systémů vnášeno vlastní aktivitou JLabs.

Významné reference


Bullet NNH
Bullet FNB
Bullet VFN
Bullet MNUL resp. Krajská zdravotní
Bullet SZÚ
Bullet FN Plzeň
Bullet ON Strakonice

Tok prezentace

Spotřeba antibiotik
    Vstupní data
        Struktura nemocnice, obecný model
        Data z lékárny
        Data z ekonomického systému
    Výsledky
        Standardizované
        Improvizace
Laboratorní systém
    Příjem vzorku
    Mikrobiologická kniha
        Sestavy antibiotik
        Testy
        Vzorové konfigurace pro různé materiály a různá vyšetření
    Výsledky
    Vyhledávání
    Potenciálně nekonečný horizont dat
Konzultační systém
    Integrace do laboratorního
    Zápis konzultace
    Povolení vázaného antibiotika
    Vyhodnocování
Kontrola infekcí
    Logika "síta" resp. "datové destilační kolony"
    Trojpohled
    Organizace práce teamu kontroly infekcí
Diskuze
K*O*N*E*C



JLABS Aktualizováno dne 20080928. Komentář: info@jlabs.cz